Η Ιστορία μας

Το 275ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λακατάμιας ξεκίνησε το ταξίδι του τον Νοέμβριο του 1979 με μια μικρή ομάδα προσκόπων και μια ιδέα: να παρέχει στα παιδιά και τους νέους της περιοχής μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη των αξιών του προσκοπισμού. Με την προσπάθεια και τον συντονισμό του κοινοτάρχη Πάνω Λακατάμιας κ. Νίκου Μυλωνά και άλλων αφοσιωμένων στελεχών, το σύστημα εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό πυλώνα της τοπικής κοινότητας.

Με το πέρασμα των ετών, το Σύστημα αυξήθηκε και εδραιώθηκε ως μια δυναμική οργάνωση που προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στα μέλη του. Η αγάπη για τη φύση, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και η ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης είναι μόνο μερικά από τα κύρια στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα του Συστήματος. Η συνεργασία με διάφορες τοπικές και διεθνείς οργανώσεις προσφέρει στα μέλη του μια ευρύτερη οπτική και ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, το Σύστημα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εμπλουτίζει τον ρόλο του στην κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

Η Αποστολή μας

Η αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε τις αξίες και τις δεξιότητες του προσκοπισμού στα μέλη μας, ενισχύοντάς τα να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία. Μέσω της ομαδικότητας, της εκπαίδευσης στην ηγεσία και των δραστηριοτήτων στη φύση, στοχεύουμε στην ανάπτυξη ευθύνης και ικανοτήτων στα άτομα.

Το όραμα μας

Το όραμα μας είναι να γίνουμε ένα κορυφαίο σύστημα προσκόπων που αναγνωρίζεται για την ανάπτυξη χαρακτήρα, την προώθηση του κοινωνικού αγώνα και τη διεθνή συνεργασία. Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας δυναμικής κοινότητας προσκόπων που αφοσιώνεται στην προσωπική ανάπτυξη και την υπηρεσία προς την κοινότητα.

Η ιστορία μας

Από την ίδρυσή του, το σύστημά μας έχει διανύσει ένα μοναδικό ταξίδι ανάπτυξης και επιτυχιών. Περάσαμε από αρχηγεία βαθμοφόρων με πλούσια πείρα και εκπαίδευση, ενώ συμμετείχαμε σε διεθνείς ανταλλαγές και εκδηλώσεις, ενισχύοντας τις γνώσεις και τις σχέσεις μας με άλλα συστήματα προσκόπων. Τιμή μας είναι η συμμετοχή μας σε επιτυχημένες αποστολές και οι διακρίσεις που έχουν λάβει μέλη και επιτροπές του συστήματός μας.

Ελάτε στην παρέα μας!
Γίνετε εθελοντές, γίνετε βαθμοφόροι!